1 szklanka Fasoli Mung
2 marchwie
2 ziemniaki
1 papryka czerwona
3 ząbki czosnku
1/2 cebuli czerwonej
Papryka ostra w proszku
Papryka słodka w proszku
Imbir
Chilli
Curry
Sól
1 łyżka sosu sojowego
2-3 szklanki wody
Natka pietruszki do ozdoby
Fasolę moczyć w wodzie na 2-3 godzin. Odcedzić i gotować 20 minut w wodzie z sosem sojowym. Dodać pokrojone marchewki w talarki, ziemniaki w kostkę i gotować. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem. Na koniec do cebuli dodać paprykę w pokrojoną w kostkę. Zawartość patelni dać do garnka z fasolką. Doprawić przyprawami wedle uznania. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec ozdabiamy całość posiekaną natką pietruszki.
Przyprawy znajdziecie na www.skworcu.com.pl
Taka fasola to dla mnie nowość, ale fajnie jest się czegoś dowiedzieć, za co dzięki:) Danie prezentuje się niezwykle smacznie i pożywnie- w sam raz na jesień:) Pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuń